Nu är tre fjärdedelar av familjen samlad igen. Jag har tillbringade rätt mycket tid med fyraåringen. Vi sover i gästrummet så att hans mor ska kunna sova ostörd och längre på morgonen. Det är väldigt mysigt när han vill gosa lite på morgonen. I går var ute på ärenden, apoteket, biblioteket och affären. Han far runt överallt, hela tiden. På både apoteket och Konsum hittade han pengar som fastnat i springor. På apoteket fick han loss en femkrona men till hans förtvivlan fick han inte loss myntet som fastnat vid kassan på Konsum. När vi var och handlade så kom han på att han ville ge en blomma till mamma. De hade inga fina blommor på Konsum så vi gick till blomsteraffären i Getinge. Där var det väldigt utplockat men medan vi var där fick de en leverans. Han inspekterade noga varje låda med blommor som de bar in och valde till slut den här.blomma_till_mor_a

Han och jag var och fikade hos en granne i går eftermiddag. Vi fick sex sorters kakor, ”sockerchocken” var total. Han hade svårt att sitta still så han ägnade tiden åt att plocka fram alla prydnadsföremål han kunde hitta i huset och ställa upp dem på vardagsrumsbordet. När vi gick efter 1,5 timme var där en rejäl samling.

Min fru hade med sig den sista biten julskinka hem. Jag har gått hårt åt den. Knäckemackor med skinka och senap på är inte att leka med!skinkmacka_a Jag köpte Apotekets julsenap innan jul och den är stark, söt och god. Skinkan är ju från Halland men svärmor tillagade den upp i Värmland. När hon stekte den i ugnen så la hon in kryddnejlikor och kryddpeppar innanför folien. Det har verkligen gett extra smak åt skinkan. Jag kommer göra samma sak när jag gör julskinka i fortsättningen.

Nu är äntligen mina byxor färdiga. De var egentligen färdiga redan på julaftonen men då kom jag på att jag ville ha foder i dem. Det är ju ullbyxor så de skulle ju kunna klia lite. Det strulade lite och tog tid men till slut fick jag dit fodret.foder_byxor_a Jag ville ha dem höga i midjan och utan hällor så att man bara kan ha dem med hängslen. De blir ju lite vida i midjan på det sättet. Jag är inte riktigt nöjd med hur midjan blev (vem är förvånad säger säkert min fru). Jag kanske inte kan räkna med att det första par byxor jag syr ska se ut som om de är sydda på Savile Row eller av en napolitansk skräddare (http://dieworkwear.com/post/21385195742/ambrosi-napoli).ylle_byxor_hangslen_a

Jag ser tjock ut på fotot. Jag är kanske inte mager men riktigt så rund är jag inte. Hängslena som jag har på mig på bilden är ”omarbetade” av mig. Det var ett par hängslen med clips där jag tog bort clipsen och satte dit läderstroppar istället. Jag tycker det är kul att ”fnula” lite med såna saker.

Var vänlig följ och gilla: