I går var 15-åringen och jag i skogen och släpade bränne och ris. Sonen tog hand om stockarna (la dem i högar) medan jag la riset i egna högar. Syftet med övningen är att det ska gå geschwint när de kommer med traktor för att köra ut brännet. Vädret var inte det bästa, blåst och regn, så vi höll inte ut så länge. Idag var vädret bättre så då var jag där igen och fällde några träd. Trädet i fotot nedan är i rörelse, det faller fortfarande när jag knäpper bilden. Jag märker att jag inte orkar med skogsarbetet så länge, en dryg timme (intensivt arbete – bara avbrott för att tanka och fila kedjan). Trädfällning är både fysiskt och mentalt påfrestande.Jag tror att det får vara bra med fällandet för i år, de kommande veckorna ska jag fokusera på att dra ihop brännet i högar.

 

Lärkan fortsätter att göra sig hörd när jag och Sigge promenerar. Idag såg jag den faktiskt – på långt håll så fotona blev kass. Jag har gjort nya försök att spela in drillandet men är det inte trafikljud som dränker det så är det blåsten.

 

Jag har fixat till tweedhatten från Hanna hats som jag skrev om häromdagen, den blev bättre än hatten från Christy´s. Den här skulle jag faktiskt kunna ha i offentliga sammanhang. Den översta bilden nedan är ”före”-foto och resten är ”efter”. Det är inte stor skillnad men det är en viktig skillnad!Igår ägnade jag mig även åt att testa min nygamla kavaj i donegaltweed med olika klädutstyrslar. Kavajen funkar till mycket – jag är fortfarande sanslöst glad att jag hittade den på Erikshjälpen.

Var vänlig följ och gilla: