flugsnappare_20150625_aMin far mejlar regelbundet foton på småfåglar till mig och mina syskon. Bilder som han uppenbarligen tycker är spännande men som omgivningen inte alltid tycker är lika upphetsande. Jag brukar le lite överseende när jag får fågelbilderna men jag märker att jag börjar bli en lika hängiven naturfotograf. Det har varit rätt mycket bilder på småfåglar och mördarsniglar på bloggen den sista tiden. Kanske inte de intressantaste av ting att blogga om men av samma orsak som jag tycker att pappa ska fortsätta mejla sina fåglar så tänker jag fortsätta att lägga ut mina bilder. Den orsaken är glädjen i att berätta och i att dela med sig.

I år har det flyttat in svartvita flugsnappare i en av fågelholkarna som sitter på ena logväggen. Jag har länge försökt att fota dem men aldrig fått till några bilder på någorlunda nära håll. I går lyckades jag till slut knäppa en bild (genomsniglar_1_20150627_a vardagsrumsfönstret) där man i varje fall ser att det är en flugsnappare. Den hamnar därför på bloggen idag.

I natt regnade det här så i morse hade mördarsniglarna invaderat den gräsmattan. När jag gick ut och gav hönsen frukost så var gräset bokstavligt svartfläckigt av sniglar. Påhejad av hustrun så drog jag igång grasklippning_sniglar_2_agräsklipparen och körde runt på gräsmattan med klippaggregatet så lågt ställt som det bara gick. När jag kontrollerade resultatet efteråt så såg jag tyvärr att många sniglar överlevt min attack, en hel del hade dock strukit med.

Jag och sönerna ägnade förmiddagen åt att åka runt på loppisarbyxor_hilfiger_a och secondhandbutiker i Halmstad. Vi betade av Amnesty, Halmia IS och Erikshjälpen. Jag gjorde det frivilligt och med glädje, sönerna var medkommenderade (mot viss ersättning vid ett gott uppförande, de kvitterade ut ersättningen). Vi fick med oss ett par byxor (snyggare i verkligheten än på fotot) från Tommy Hilfiger hem. Byxorna ska vidare till Ragtime i Göteborg men de var inte de riktiga fynden idag, det var två fula men praktiska saker, en stövelknekt och en kontorsstol. Den stövelknekt vi har är inte riktigt bra så jag hoppas att den här är lite bättre och vår kontorsstol hemma håller bokstavligen på att falla i bitar. Den jag hittade hos Halmia hade tva_fula_saker_akanske inte världens snyggaste färg men den känns väldigt rejäl och bra.

Under eftermiddagen så har jag hjälpt åttaåringen att starta upp en blogg. Den finns på http://www.edvinsintressanta.blogspot.se/. Han tycker om att fotografera så även om han inte orkar skriva så mycket kommer han säkert att lägga ut en del bilder där.blogg_son_a Hursomhelst så tycker jag att det är kul att han vill ha en egen blogg.

Var vänlig följ och gilla: