Vi har slutat elda i pannan för att få varmvatten i huset nu och kör på elpatronen som finns i ackumulatortanken i källaren. Tyvärr upptäckte vi igår att något fattas den, vattnet blev nämligen 90 grader varmt. Patronens temperatursensor är inställd på betydligt lägre temperaturer så nåt är fel. Vi stängde av elpatronen och idag har vi ringt vår elektriker och bett dem komma hit och göra en felsökning. Till dess får vi köra patronen ibland så att det alltid finns varmvatten i tankarna.

Apropå att värma vatten så fällde vi träd och röjde sly i trädgården i går, träd som ska bli ved. Orsaken till röjningen är att hustrun planerar att anlägga en uteplats vid fårhuset, hon ska även plantera ett mullbärsträd där. Träden lutade mot fårhuset så vi vågade inte ta ner alla, ett måste vi ha hjälp med men övriga gav vi oss på. När jag skulle fälla det största trädet var hustrun lite orolig, hon trodde inte att jag kunde få det att falla som vi ville. Jag överraskade dock henne och fick ner trädet precis som planerat. Före/efter–bilderna nedan visar att sågandet gjort stor skillnad, nu ska vi bara bli av med riset också.Igår noterade 13-åringen en liten rosa gräshoppa på dörrkarmen. Jag fotade den för att försöka artbestämma den och trots att bilden blev bra så har jag inte lyckats göra det, skulle kunna vara en Backgräshoppa eller en Slåttergräshoppa. Gräshoppan är tydligen i nymphstadiet nu och det är först i nästa stadie man kan säga vilken sort det är. Nåt annat jag inte lyckats artbestämma är en liten blekgul fjäril jag såg igår, jag tror att det är nån sorts ”Mätare”, typ Gulvingad fältmätare, men jag är inte säker.De senaste nätterna har jag inte somnat förrän efter 03.00 och även om jag tar sovmorgon till 8 som idag, så blir det inte så många timmars sömn var natt. När jag väl somnar på riktigt så sover jag jättebra så det är synd att timmarna blir så få. Dagarna blir tunga när jag är trött men kameran, Betty, träningen och pipan gör att de ändå känns positiva och meningsfulla. Nätterna är däremot astuffa, jag har hamnat i en ond cirkel där jag blir stressad och orolig när jag vaknar till efter en kort stunds sömn. Hela jag blir spänd som en fiolsträng och sen är det hopplöst att somna om. Jag går upp en stund och då slappnar jag av och känner mig jättetrött men väl i sängen händer samma sak som innan. Oerhört frustrerande och det får mig att vilja kasta in handduken, hade dagarna inte varit så bra som de trots allt är så hade jag förmodligen gjort nåt dumt.

Ett säkert tecken på att jag mår dåligt är att Townes Van Zandt är min favoritmusiker just nu. Ingen kan riva av positiva låtar som han, eller inte….

Var vänlig följ och gilla: