Veden är äntligen kapad och kluven. Yes!!!

Idag kom grannen med en dräng, två traktorer, en skogskärra och så vedmaskinen. Vi kapade och klöv all ved som inte var för grov för maskinen på fem timmar.vedmaskin_2_a Det hade tagit längre tid om vi inte börjat arbetet med att ta bort säkerhetsgallret som ska hindra en från att fastna med handen i klyven.vedmaskin_galler_a Gallret är bra för säkerheten men det gör att det tar mycket längre tid att justera eventuella stopp i samband med klyvningen.

Kapning och klyvning flöt på ganska bra nästan hela tiden. Vi fick dock ett allvarligt stopp – plötsligt slutade sågkedjan att snurra men drivremmen gick ändå och det började snabbt lukta bränt. Vi snabbstoppade vedmaskinen och felsökning inleddes. Det tog en stund och lite skruvande men sen kom min granne på att det läckt sågkedjeolja på drivremmen. Han torkade av remmen och justerade flödet av olja och sen gick det bra att köra igen.

vedmaskin_vedhogar_aResultatet av dagens arbete syns till vänster. I morse såg den veden ut så här.ved_trave_ej_sagad_a

Jag känner nu att jag inte är van att jobba så många timmar i sträck (varken fysiskt eller psykiskt) men det är bara att hänga på när jag får hjälp. Jag har dessutom lovat grannen att hjälpa honom med hans ved i morgon om han inte får ihop tillräckligt med folk. Han har hjälpt mig så himla mycket så jag vill väldigt gärna kunna hjälpa honom nån gång.

Var vänlig följ och gilla: