Idag skulle jag ha bytt däck på hustruns bil men jag har varit alldeles för trött för det. Det var hundkurs igår (Nosework) och även om jag inte gör mycket på plats så suger den verkligen musten ur mig. Hustrun sköter Sigge i samband med själva ”nosandet” men jag sysselsatte honom lite mellan söken. Se nedan:

Det blev mycket filmat igår, filmer som jag nu lagt ut på YouTube. Dels filmen ovan men även backsipporna i vår finaste hage. Där finns också massvis med violer som jag tycker är vackra även om de i princip är ogräs och egentligen nåt negativt.

en annan film visar delar av min förmiddagspromenad med Sigge.

Det finns ett antal vårfåglar jag prickar av varje år. Givetvis lärkan men också spoven, sädesärlan, rödstjärten och svalan. Eftersom jag såg årets första rödstjärt igår är det bara svalan kvar. Förra året noterade jag den i början på maj, den andra närmare bestämt, så jag får nog vänta minst en vecka till innan jag kan börja hoppas.

 

Nåt jag orkade göra, men knappt för jag var helt färdig när jag kom hem igen, var att åka in till Halmstad och gå i några secondhandbutiker (PMU, Röda Korset och Erikshjälpen). Det resulterade i ett antal fynd av vilka jag bär på alla utom ett (fotot är klickbart). Hatten, slipsen, västen, kavajen och bröstnäsduken. Fyndet som inte syns är en almanacka för 2024. Jag har varit för snål för att köpa en men nu såldes de för tio kronor styck på Erikshjälpen så då öppnade jag plånboken. Kassörskan som tog betalt för almanackan, och västen, bjöd på dagens bästa upplevelse när hon var översvallande positiv till hatten jag bar idag – se nedan för hela utstyrseln.

Kavajen jag köpte nu är en Oscar Jacobson i lammull och min plan är att den ska ersätta den blå tweedkavaj jag precis börjat använda. Jag köpte den blå för fem kronor på Röda Korsets rea men den är lite tajt på mig så jag tänkte försöka göra om den till en väska.

 

På Röda Korset hade den en snygg jacka som skulle passa äldsta sonen men det var en Yves Saint Laurent så den kostade 750 kronor, för mycket för honom. De hade också en klänning jag ville köpa till hustrun men hon gillar aldrig nåt jag köper till henne så jag lät bli. Den kostar 100 kronor om nån råkar tycka den är snygg och bor i Halmstad.

Apropå att vara trött efter turen till Halmstad så sliter det verkligen på mig att jag inte kan ligga ner och vila när jag är trött. Gör jag det så börjar det krypa och rycka i benen direkt och då blir jag superstressad och så är allt värre än innan jag försökte vila. Jag försöker komma ner i dos av min medicin mot restless legs (tar den innan sänggående och ligger på maxdos nu) så att jag kan ta en halv tablett om jag måste vila under dan men det går bara ett tag, sen är jag tvungen att höja tillbaka.

Var vänlig följ och gilla: