357 varv

Jag brukar inte kolla Facebook särskilt aktivt men i går kväll tittade jag faktiskt igenom flödet lite och hittade två intressanta saker, en kul och en inte så kul. Den roliga var att min löpmentor och inspiratör Bosse Pelander vann veteran-SM i 24-timmarslöpning i helgen som gick. På ett dygn sprang han drygt 357 varv på en 400-meters tartanbana och lyckades därmed tillryggalägga 143,1 kilometer. Det är imponerande för vem som helst men särskilt om man som Bosse är född 1943. Varmt var det också.

Den inte så roliga nyheten var att affären (belägen i Tyskland) där jag brukar köpa piptobak har slutat leverera till Sverige.Det var väl bara varit en tidsfråga innan det inträffade eftersom så gott som alla andra internetsäljare slutat leverera till Sverige men jag hoppades ändå att det skulle dröja nåt år till innan de stängde butiken för svenskar. Det här innebär att det blir mer komplicerat för mig att få tag på min sorts tobak. Situationen förbättras inte av att den största svenska internettobakshandeln slutat med piptobak och bara säljer snus. Jag ska inventera de andra svenska tobakshandlarna (de brukar inte ha ”mina” sorter) och se vad det ger men annars är ett alternativ att åka till Köpenhamn och ”The Danish pipe shop” nästa gång jag ska fylla på förrådet (måste jag covidvaccinera mig då?). Nyheten om att leveransmöjligheten från Tyskland skurits av stressade upp mig rejält. Det är visserligen inte så att jag har en akut brist på tobak men när det blir svårt att köpa nåt att stoppa i pipan så känns hela min existens som piprökare hotad, och det är en hobby som ger mig väldigt mycket och som jag inte vill lägga ner.

På OS-fronten kan jag också rapportera en viss stress och frustration – det finns mycket jag skulle vilja se men som jag inte kommer åt. De senaste nätterna så har de individuella triathlonloppen gått av stapeln och de hade varit spännande att följa. På herrsidan vann norrmannen Kristian Blummenfelt och damtävlingen vanns av Flora Duffy från Bermuda. Flora är en av mina favorittriathleter men jag gillar även Blummenfelt, trots att han är norrman. Han ger nämligen alltid precis allt och trots att han är byggd som en stridsvagn så är han bra på att springa, gör sista milen i ett triathlonlopp på under 30 minuter. Jag hade hoppats att loppen skulle dyka upp i sin helhet på YouTube men det har de inte, bara i form av snuttar på 2-3 minuter. Jag har också försökt att följa den olympiska boxningen och där finns en del matcher utlagda men ”stjärnorna” som lägger ut dem avslutar klippen precis när matchen är slut, de visar alltså inte domslutet så man får inte veta vem som vann. Mycket irriterande!

Planen var att jag skulle springa 14 kilometer idag men jag var trött och orkade inte ut i värmen. Efter att ha legat på soffan nån timme så tog jag mig dock samman och gick i varje fall ut och slog lite på säcken. Det var länge sen jag gjorde det eftersom vi har haft ett häckande svalpar jämte säcken och jag har inte velat störa dem men de verkar vara klara med sin kull nu.

I den rådande värmen kör vi häst på morgnarna och vi har varit ganska flitiga med det. Vill passa på att hinna köra så mycket vi bara kan innan de regniga dagarna kommer. När vi tog in Tora i morse så upptäckte vi att hon lyckats få ett sår på örat. Har ingen aning hur hon lyckats med det för i hagen finns inga träd eller buskar som hon kunnat gå emot och jag tror inte att det är Hia som gjort henne illa.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/357-varv/
Twitter
INSTAGRAM