Att spänna bågen

I söndagens DN så skrev de en del om stress och utmattningsdepression och i en artikel så beskrev några terapeuter den typiska personen (oftare en kvinna än en man) som går in i ”väggen”. Jag kände verkligen igen mig i den beskrivningen (klicka på fotona så blir de större och texten mer läsbar).När jag tittar tillbaka så kan jag se att det stresspåslag som knäckte mig 2007 faktiskt inleddes redan 1994. Orsaken till stressen varierade (en del kom utifrån och en del skapade jag själv) men en stark stress fanns där hela tiden. Precis som nämns i artikeln tålde jag hög stress länge men till slut blev det för mycket av det goda. Jag kan också säga på dagen när allt brast för mig – 5:e juni 2007.

Till skillnad mot förr så inser jag nu att jag inte längre kan hantera stress men tyvärr har den insikten stundtals svårt att slå igenom i mitt beteende. Jag har en förmåga att ge mig på att försöka göra lite för mycket – jag spänner bågen för hårt. I går var en sån dag. Jag spelade in en pipvideo, jobbade lite med bloggen och försökte sätta ihop några ”före/efter”-bilder från röjningen. Det var kanske inte så mycket men när jag gjorde de så föll jag tillbaka i hur det var de sista åren på jobbet, allt var stressigt och under tidspress. Så även om jag egentligen hade gott om tid att göra saker och ting på så hamnade jag i ett läge där jag kände att det var bråttom. Jag hade min egen Gunde Svan i huvudet som hela tiden skrek ”Skynda! Skynda!”.

Jag fick inte ihop så många ”före/efter” bilder eftersom det är gôrsvårt att orientera sig i hagar och skog efter röjningen. Jag hade därför avsevärda problem att hitta platserna där jag tog ”före”-bilderna. Min brist på lokalsinne gjorde inte letandet lättare. Jag lyckades dock lokalisera två platser. Skillnaden är som synes avsevärd och den kommer att bli ännu större när de kört ut virke och ris. Klicka på bilderna så blir de större.Sommaren 2017 hade vi svalor som häckade ovanför en lampa i stallet men efter det så har deras bo inte nyttjats. Nu verkar det dock vara ändring på det eftersom nån byggt en överbyggnad av mossa på det gamla boet. Jag har inte sett vilken sorts fågel det är men jag misstänker att det är svalor nu med.

Till sist några blandade bilder.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Blakemar Briars
Hur ett proffs gör en pipa
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/att-spanna-bagen/
Twitter
INSTAGRAM