….I have a message of hope to offer to the housewives of England. Don´t lose your nerve because after the first four years the dirt won´t get any worse. I haven´t cleaned this place since I came here and that´s nearly 30 long, dark years ago.” Quentin Crisp om städning.

Orsaken till att jag inleder med ett citat av Quentin Crisp är att jag lyssnade på Stil i P1 medan jag högg ved idag och programmet handlade om honom. Han verkar ha varit en väldigt speciell person och jag rekommenderar er att lyssna på programmet, både för att höra om Mr Crisp men också för att det innehåller en intressant diskussion om ständning. Programmet hittar du HÄR.

Efter att ha huggit ved satt jag som vanligt vid brasan och rökte en pipa. Dagens tobak är lite speciell eftersom det är en hemmagjord ”plug”-tobak, d.v.s. hårt pressade tobaksblad som skurits ut i kuber. Tobaken ifråga, och två liknande sorter, kom med gårdagens post och det var verkligen en glad överraskning!

Tobaken skickades av en man som heter John och som jag aldrig haft direktkontakt med men genom mellanhänder har vi kommunicerat om hans tobak och det resulterade nu i att han skickade tre rejäla bitar plug till mig. Han skickade dessutom med recepten, så nu kan jag i princip göra tobaken själv bara jag får tag på tobaksbladen (han skrev även var man kan beställa dem).

Rökningen tog säkert dubbel så lång tid som vedhuggningen eftersom plugtobak brinner väldigt långsamt men å andra sidan hade jag ingen brådska. Jag satt där och puffade och petade lite i elden. Utan att lyfta på rumpan lyckades jag också fota en hare och två korpar. Genom att lyfta ändan och gå några steg så kunde jag lägga till fyra rådjur, en häst och några får på dagens fotolista.Jag kom inte så nära djuren men blommorna utanför dörren stack inte iväg när jag närmade mig så där fick jag en bra bild.”Trafikstockningen” utanför gårdsplanen blev också ganska bra på bild. Fast hade den varit mellan två Göteborgstillverkade fordon så hade den inte platsat på bloggen. 🙂 Tillbaka till vedhuggningen – högen jag jobbar med är från 2016 (gjorde inget med den förrän i januari i år) och jag hittade en bild när den precis lagts på plats. Nu är den så gott som borta!Vi blev ju fiberanslutna förra veckan och det är något som jag är väldigt glad över. I går morse så tänkte jag ”Härligt, en hel helg utan att internet varit borta!”. Så ska man inte tänka. När jag kom hem i går eftermiddag så funkade inte fibern. Eller rättare sagt den funkade men vi kunde bara få upp Halmstads stadsnäts hemsida och den tröttnade vi ganska snart på. Internet genom telefonledningen fungerade dock även om det var segt och instabilt. Vi felanmälde fibern men de hann inte få nån ordning på den igår, i förmiddags var vi anslutna igen. Det var tydligen nåt strul med ett kopplingsskåp. Jag misstänker att det hänger ihop med att de felsökt fibern hos folk häromkring och därför skruvat och kopplat om. Jag var dock ganska sur på Stadsnätet igår, vi skaffade ju fibern för att slippa en massa driftsstörningar.

Jag avslutar dagens text med två bilder som jag knäppte när jag hämtade posten.

Var vänlig följ och gilla: