Det blev ingen terapi igår eftersom min terapeut fortfarande var sjuk. Det blev nödlösningen att träffa en annan terapeut idag. När jag i eftermiddags gick därifrån så tänkte jag på Roberto Duranroberto_duran_a och när han gav upp mot Sugar Ray Leonard med orden “No mas” (inte mer) https://en.wikipedia.org/wiki/Leonard%E2%80%93Dur%C3%A1n_II . Det eftersom det faktiskt kändes värre efter samtalet än innanthings_are_getting_worse_a.

För mig verkar det inte fungera att träffa en terapeut en enstaka gång. Det är ingen hjälp. Jag ägnar det mesta av tiden åt att ytlig och fragmentariskt beskriva min situation och mående. Terapeuten ägnar tiden åt att, baserat på ett ytligt och fragmentariskt underlag, försöka vara stöttande och konstruktiv. Det enda konkreta resultatet är att jag upplever hela övningen som plågsam. Jag känner mig väldigt sårbar under samtalet och berättar nästan alltid mer än jag egentligen vill. Jag vet inte varför det blir på det viset. Hela situationen bygger ju dock på att jag pratar och berättar. Säger jag inget kan jag ju inte bli hjälpt och jag går ju dit med förhoppningen om att få hjälp att må bättre.

Jag upplever också att enstaka samtal ofta blir någon slags genomgång av vad som avhandlats med min ordinarie terapeut. Sen ska den nya terapeuten försöka komma på nåt som inte testats eller provats innan. Detta utan att känna mig. Det blir inte bra. Om de föreslår olika saker som inte passar mig känner jag skuld för att jag är negativ och avvisande. Jag känner mig inte hjälpt.

Idag hade jag “bara” behövt ett stödjande samtal, d.v.s. fått berätta om min ångest och hur jag mår. Problemet är att jag inte kan vara öppen och ärlig om jag inte känner och litar på personen jag pratar med. Känner jag inte det förtroendet blir inte min berättelse komplett eller nyanserad. Den blir platt och trubbig. Då gör den ingen nytta, det blir bara en övning som jag tycker är självutlämnande på ett obehagligt sätt.

Jag kritiserar inte de tillfälliga terapeuter jag haft. De gör säkert det bästa möjliga av en hopplös situation. Tyvärr hjälper det inte mig. No mas.

Var vänlig följ och gilla: