Jag har fortsatt mitt nyupptagna löpande, försöker komma ut varannan dag på en 6-kilometersrunda och idag var det dags men det blev inget sprunget, förklaringen kommer nedan och hänger ihop med att fjortonåringen och jag besökte sekondhandbutiker idag. Vi var i Halmstad på förmiddagen och hämtade hans pass och efter det så passade vi på att göra en sekondhandrunda. På första stoppet (Myrorna) hittade jag en tweedkavaj i Harristweed!!! Jag behöver verkligen inte fler kavajer. Jag verkar dock alltid göra fynd när yngsta sonen är med, förra gången var det kavajen i donegaltweed och dessförinnan var det en Borsalinohatt. Jag funderar på om jag kan hyra ut sonen åt folk som ska gå i secondhandbutiker och behöver lite extra flax! Fyndet av kavajen gjorde mig i varje fall så uppspelt att jag var tvungen att bearbeta det via blogg och Instagram när vi kom hem och när det var gjort var jag för trött för att träna (fast Insta låg nere när jag var klar att göra inlägget….). Det är lite larvigt att jag är så ivrig att göra inläggen med tanke på hur lite respons jag får på dem men jag tycker det är fantastiskt roligt att göra inlägg, särskilt på Instagram där jag enkelt kan kombinera ljud, foton och rörliga bilder.

 

Som ni förstår köpte jag kavajen (fast den kostade mer än jag brukar betala men den var fin i sig själv, även utan Harris-kopplingen), för att rättfärdiga att jag betalade 250 kronor för ännu en tweedkavaj så hoppade jag över lunchen, tittade på när sonen åt…. Kan låta lite knepigt men eftersom en lunch kostar typ 120 kronor så sparade jag in nästan halva kavajen där. Visst, jag åt lunch när jag kom hem men de morötter, kokta ägg och snabbnudlar jag åt kostade inte många kronor.

 

Hemkommen så fotade sonen mig när jag snackade lite med hästarna iklädd min nya kavaj.Tredje stoppet vi gjorde var på PMU och där hittade vi en riktigt gammal tweedkavaj, även den Harris, men där hade de tagit ifrån tårna när de satte priset – 650 spänn! Med det priset så iddes jag inte ens prova kavajen. Efter PMU betade vi snabbt av både Röda Korset och Erikshjälpen. På den senare fanns inget men på Kupan hade de en snygg kavaj i ull/kashmir och plast för 75 kronor men eftersom jag redan köpt en kavaj så var det aldrig aktuellt att införskaffa en till.

 

Min klädkammare är full så när den nya kavajen flyttar in så måste en annan flytta ut. Det tar emot men jag vet vilken det ska bli – en i liknande färger som dagen men som jag använder mycket sällan.

 

Till dagens utflykt hade jag den blå donegalkavajen jag nämnde ovan. Jag är fortfarande barnsligt förälskad i den. Idag hade jag min omgjorda tweedhatt till. Gubbvarning men det kan jag leva med.De senaste dagarna har vi haft vackra vårdagar, även om det varit lite blåsig, och jag har lyckats ta några nästan anständiga bilder (i mitt tycke i varje fall) i solskenet. Först några vårblommor, sen en ormvråk, en duva, Sigge när han spanar in en hare, Bella (en av hästarna i stallet) och allra sist en filmsnutt med nyvakna myror. Serien med Bella är klickbar, hon tröttnade på att jag fotade hennes gäspningar och talade om det. Efteråt var hon mycket nöjd.

 

Var vänlig följ och gilla: