När jag var nere i källaren för några dagar sen så kom det plötsligt en mus rusandes framför fötterna på mig. Jag trodde att mössen flyttat utomhus för säsongen så jag hade plockat undan den fälla vi haft ståendes där under vintern. Jag tog fram den igen, gillrade med lite ost och i morse så satt där en mus.mus_falla_20150520_a En ganska stor en också, ett tag var jag orolig att det var en liten råtta men när jag studerat liket lite närmare så blev jag övertygad om att det rörde sig om en stor mus. Fällan är gillrad igen utifall han har kvar några kompisar i källaren.

Idag har det varit lite mer aktivitet än jag egentligen orkat med. Jag var på mindfulnesskurs i förmiddags och praktiken under eftermiddagen bestod av ett planeringssamtal med chefen på ”min” enhet. Samtalet var jättegivande men det tog ändå rejält på mina krafter. Sen lyckades jag dessutom glömma mitt anteckningsblock,anteckningsblock_blogg_a som jag skriver ner tankar och utkast till bloggen i, på bussen. Det står väldigt lite i anteckningsblocket som inte hamnat på bloggen men det känns ändå obehagligt att ha slarvat bort det. Jag ska ringa bussbolagets hittegodsavdelning när de öppnar klockan 10 i morgon.

Jag var på dagens kurs i mindfullness/medveten närvaro men jag är rätt skeptiskt till en fortsättning. Jag tror i och för sig att jag skulle må bra av att tillägna mig tankesättet men jag vet inte om nu eller i grupp är bästa sättet för mig att lära mig mer om medveten närvaro. Det som jag tycker är jobbigt är bl.a. att det är så mycket mer ”känslosnack” än jag trodde det skulle vara. Jag hade hoppats på många korta, konkreta övningar som skulle kunna hjälpa mig i akuta situationer. Nu verkar det i stället mest handla om längre övningar med efterföljande samtal om de känslor som övningarna väckt. Det kan säkert vara bra för vissa men jag blir bara stressad av att höra andra i gruppen berätta om sitt mående och sina problem. Även om jag kan känna igen mig i mycket så blir min dominerande känsla en press att jag också måste öppna mig och berätta för gruppen om min situation och hur jag mår.

Att jag sen dessutom somnar under övningarna, både hemma och i gruppen, gör ju inte saken bättre, dels lär jag mig inget om jag sover mig igenom övningarna och dels tycker jag att det är pinsamt att somna i gruppen. Det tyvärr också så att jag inte riktigt har motivation och ork att träna hemma i den omfattning som kursen egentligen kräver.

the_social_network_aFörutom mindfulness och praktik så hann jag passera både Kupan och Myrorna idag. Jag var visserligen på Kupan i måndags men då sågbok_irland_framsida_a jag att de precis fått in en rejäl trave med DVD-filmer som de inte hunnit ställa ut i butiken ännu. Jag gick därför dit idag för att se om några av de nya filmerna kommit ut på hyllorna än. Där fanns mest filmer som jag redan kände igen men jag köpte i varje fall ”The social network” som ska handla om människorna och händelserna bakom Facebook. Jag tänker att nu när jag till slut börjat använda Facebook (i begränsad omfattning) så borde jag också allmänbilda mig och ta reda på lite om ”fejans” uppkomst. Från Kupan så fick jag också med mig en Rabalder-kavaj (för tio kronor) till min fru och lite ”Irlandsporr”.bok_irland_uppslag_1a kavaj_rabalder_aTexterna i irlandsboken börjar bli gamla men bilderna är väldigt fina. Min fru ville tyvärr inte ha kavajen (inte hennes stil) trots att den satt bra. Jag får se om jag kan hitta nån annan som vill ha den.

På Myrorna så köpte jag en dubbelknäppt kavaj, det är riktig gangstervarning på den men jag gillade färgerna och mönstret. Jag har tidigare johan_kavaj_dk_20150520_ainte varit nån stor vän av dubbelknäppt eller spetsiga slag men efter att jag köpte en dubbelknäppt kostym för drygt ett år sen så har jag börjat omvärdera mina åsikter. Kavajen som jag köpte i dag har dessutom modellnamnet ”Al Capone”, vem kan motstå en dubbelknäppt kavaj med det namnet? Inte jag i varje fall.kavaj_dk_marke_al_capone_a

Var vänlig följ och gilla: