Under veckan som gått har jag känt mig mer och mer sliten eftersom jag fått lite för lite sömn varje natt. När jag lagt mig har jag somnat bra (utom i natt) men jag har kommit i säng för sent. Jag har inte riktigt fått ordning på mina dagliga rutiner efter att Sigge kom hit och kvällspromenaden med honom har gjort att piprökning och annat jag brukar göra på kvällarna förskjutits. Alla foton i dagens inlägg blir större om ni klickar på dem.

Under gårdagen accelererade mitt dåliga mående, delvis på grund av stress för att jag lovat killarna att gå på bio med dem, och jag var väldigt trött och grinig. Vi kom i varje fall iväg till Halmstad och såg ”Bullet train” med Brad Pitt i huvudrollen. Vi gillade filmen och jag tappade inte humöret trots att jag var trött så biobesöket var lyckat.

Vi var i Halmstad i god tid innan filmen började så vi promenerade runt i centrum lite för att fördriva tiden. Under promenaden så passerade vi ett konstigt fordon (täckt i KD-reklam). När vi stod och tittade på det så kom ägaren (en KD-politiker) och jag pratade lite med honom, först om fordonet (en Polaris Slingshot) och sen om politik. När han hörde att vi kom från Getinge och bodde på landet så gick hans politikertugg igång och han började berätta hur KD skulle rädda oss som bor på landet. Jag avbröt honom och sa att i Rävinge så röstar vi på Centern (det är ju inte riktigt sant, jag ska inte rösta på Centern i år men jag ska definitivt inte rösta på KD). Han försökte kontra med nåt om att Centern tagit en vänstersväng men då sa jag bara ”Bättre än Ebba-svängen, fin bil. Hej då!” och så gick pojkarna och jag skrattandes iväg.

Hemkomna så åt vi lite och sen gick hustrun och pojkarna på hundpromenad medan jag gjorde mig redo för sängen. Tyvärr kunde jag inte somna så efter en timme gick jag upp igen. Jag gjorde att nytt försök att sova vid 23.30 men somnade inte förrän vid 01-tiden. Men sen sov jag. Hustrun väckte mig 11.30 och frågade om det inte var dags att gå upp. Det var det sannerligen.

Planen idag var att springa ett långpass men värmen och det faktum att det känns som att jag har en förkylning på gång gjorde att det inte blev nån träning, inte ens lite cykel. Jag ägnade träningstiden åt att titta på en film fråm Nederländerna, ”Anne+”. Filmen är ny för mig men när jag tidigare idag bläddrade runt på Netflix i jakt på nåt att se, samtidigt som jag googlade de filmer som verkade intressanta, så fångade en notis om ”Anne+” mitt intresse. Det var en hemsida som hjälper amerikanska föräldrar att bedöma filmers barnlämplighet. Nedan är sammanfattningen om ”Anne+” från hemsidan. Det känns som om tjänsten främst vänder sig till konservativa amerikanska föräldrar. Jag vet inte vad jag tycker om filmen, den handlar om ett gäng unga vuxna som är queera och väldigt woke. Det är en värld främmande från min men det kan i och för sig vara intressant men filmen har inte fångat mig, än.

Apropå teve från Nederländerna så har jag nyligen sett en serie som heter ”Toon”. Den var jättebra men också den mest obekväma och pinsamma serie jag någonsin sett. Huvudpersonen, Toon, är oerhört socialt bortkommen och inte alls förberedd på den framgång han råkar snubbla in i. Även om jag är en hyfsat socialt fungerande person nu så kan jag verkligen identifiera mig med Toon. Jag hade kunnat vara lika bortkommen som honom om inte jag räddats av två kvinnor, först tjejen jag var tillsammans med på gymnasiet och sen hustrun på Ultuna. Utan dem så hade jag fortsatt vara den introverta person jag var på högstadiet. Det vill säga 8:an och 9:an, när jag gick sjuan i Irak så var jag mycket mer social men när jag kom hem till Sverige igen så passade jag inte riktigt in och hamnade snabbt i mupp-/konstig-facket.

När jag tog lunchpromenaden med Sigge idag så provade jag att ha honom lös på vår grusväg och det gick jättebra. Han är oerhört intresserad av omgivningarna men han släppte ändå inte kontakten med mig. Vid nåt tillfälle kom han lite långt ifrån mig och då gömde jag mig och det tog inte många sekunder innan han kom farandes på jakt efter mig.

Jag hittade en död broms liggandes på en fönsterbräda idag och den fick mig genast att tänka på Monty Pythons papegoj-sketch.

Till sist några blandade bilder.

Var vänlig följ och gilla: