Gårdagen bjöd på regn, åska och spänning (i flera olika bemärkelser). En spänning fanns i de blixtar som slog sönder en grannes digitalbox till teven. Jag åkte dit och lyckades faktiskt ordna så att han åtminstone kunde se SVT1 och SVT2 (genom att koppla förbi boxen). När jag varit hos grannen så slog det mig att om blixten slagit så här nära oss kan den ju ha slagit där kvigorna är. Jag begav mig därför ut på ”kvigjakt” och efter en del letande hittade jag dem hoptryckta i den dunge som hör till deras hage. Det var superstressade och fick spel när de fick syn på mig, eller paraplyet jag hade uppfällt, hursomhelst så satte de av i sken (se videon nedan) och en av dem hoppade över stänget in i en annan hage. Jag följde efter kritterna och när de lugnat sig lite så lyckades jag och sönerna få rymlingen tillbaka till sina kompisar.

Framåt kvällen lugnade vädret ner sig och jag kunde konstatera att vi fått 24 mm regn. Kvällen var riktigt fin så jag gick en sväng med kameran, såg bland annat en råbock och en fin solnedgång. Jag såg också en liten snigel på ett trädgårdsbord.Idag har jag klippt gräset samt gjort en secondhand-runda i Halmstad (inte i den ordningen). Jag besökte tre butiker, Myrorna, Röda Korset och Erikshjälpen och jag köpte faktiskt nåt på varje ställe. Skjortor på de två sistnämnda och ett par randsydda gröna läderskor från Iran (!) på Myrorna. Orsaken till att jag tror att skorna är från Iran är texten i dem, googlar man ”Bimeh” så får man en massa träffar på saker kopplade till Iran (dock inga skor). Den icke-latinska texten i skorna skulle också kunna vara Farsi, d.v.s. det huvudsakliga språket i Iran.

På Myrorna fanns också ett par Levi´s 501 – ”Made in USA” men jag använder jeans för sällan för att betala 220 kronor för dem.Hos röda Korset bjöds det, förutom skjortan, på barndomsminnen när jag fick syn på en börs av en sort som jag inte sett sen jag var liten.

Var vänlig följ och gilla: