Blommor och bin

De senaste dagarna har bjudit på varma eftermiddagar med temperaturer över tio grader vilket resulterat i att våren tagit ett språng framåt. Utöver blommande snödroppar har Betty och jag därför kunnat titta på utslagna krokusar och både påsk- och klosterliljor under våra promenader. Vi har också sett, kanske mer jag än hon, bin och nässelfjärilar.Nåt annat som fångat mitt öga under de senaste dagarnas promenader är en traktor som  står hos en av grannarna. Han samlar på gamla traktorer och nu verkar det senaste tillskottet vara en Ferguson TE20, en ”Grålle” den mest ikoniska av alla traktorer. Det var ”Grållar” som mekaniserade jordbruket efter andra världskriget. Jag har aldrig åkt i en Ferguson TE20 men efterföljaren Massey Ferguson 35 har jag skumpat runt i på Irland. Mr Good som ägde gården som jag var dräng på hade köpt en under 1960-talet och den var ”still going strong” när jag var där i mitten på 90-talet. Han lät mig inte köra men jag stod jämte honom, lutad mot stänkskärmen, när vi skulle ut på ägorna och fixa någonting. Att jag aldrig ramlade av säger mer om min balansförmåga än om hans körning….

Hustrun och jag var ute en sväng med Tora idag och när vi borstade henne inför selningen så var det väldigt tydligt att hon håller på att göra sig av med vinterpälsen. Ibland blir hästar lite slöa och loja när de fäller men Tora var väldigt pigg idag, förmodligen för att det var ett tag sen vi var ute med henne sist.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/blommor-och-bin/
Twitter
INSTAGRAM