Inget klucklod

Under helgen som gick så slog motorskyddet till vattenpumpen ifrån några gånger och det satte igång en oro för att det är dåligt med vatten i brunnen (bergborrad). Med 35 kalvar här så konsumerar vi ju en massa mer vatten än vi brukar. Igår så lodade jag brunnen och kunde konstatera att där var gott om vatten så vi får se oss om efter andra förklaringar till att pumpen stannat.

Det var länge sen jag lodade en brunn. Jag var en kontorsråtta när jag jobbade som miljökonsult men det hände ändå det att jag fick åka ut i fält och mäta grundvattennivåer. Var det grunda brunnar så använde vi ett klucklod (”kluckar” till när det träffar vattenytan) men på större djup så var lodet elektriskt, d.v.s. det pep när det nådde vattenytan. Igår hade jag ett hemmasnickrat ”snörlod” – ett snöre med en tyngd i änden men det gick bra det med.

Igår hämtade de ännu ett lass virke, tror det var den fjärde gången de var här nu. Som synes är det en liten hög kvar men den är knappt lönt att hämta. Jag har funderat på att be en granne köra upp den till vedbacken åt mig så kan jag kapa och klyva den i höst.

Idag fick vi en ny teve levererad. Vår vanliga apparat funkar fortfarande så den här är tänkt att användas av pojkarna. Det finns en liten alkov på ovanvåningen som ska bli deras spel- och teveställe (vi måste dock röja undan lite först). När vi fått teven på plats så kan de flytta upp sitt Playstation men för att få tillgång till kanaler och YouTube så måste vi dra fram en internetkabel. Vi behöver lite hjälp av en elektriker för det men förhoppningsvis kan det ske förr snarare än senare.

Jag är ingen vän av höga höjder men innan teven kom hit så var jag uppe på hustaket för att plocka ner ett fågelbo ur skorstenen. Det är ett kajpar som häckat där och deras ungar har lämnat boet nu så för att förhindra en andra häckning ville jag ta bort boet. Till min förvåning fanns där inget bo – helt rent ovanpå skorstenen! De måste ha lagt äggen direkt på gallret över skorstenspiporna. Det gick tydligen bra för jag är helt säker på att de lyckades kläcka fram ett par ungar, man har kunnat höra deras pip inne i huset.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Nelly´s garden
En bra blogg
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/inget-klucklod/
Twitter
INSTAGRAM