Själv är bäste dräng

Tiden går, det var inte länge sen novembermörkret var kompakt och våren kändes väldigt långt borta men nu är vi redan i mitten på februari och dagarna har blivit märkbart längre. Vädret i eftermiddags var kanske inte så vårlikt, horisontell blötsnö, men det är bara ett tillfälligt bakslag – våren är på gång! När våren kommer är det också dags att se till att vi har ved för nästa vinter. Vi kommer köpa ett lass färdigkluven ved men vi har också dragit ut en del ved med hjälp av Pirana. Det finns dessutom rätt mycket ved kvar i skogen som jag skulle vilja att vi fick ut den här säsongen. Tyvärr hinner vi inte köra så mycket med Pirana som vi skulle vilja, det är alltid en massa annat som också ska hinnas med, särskilt nu när vindsprojektet är i full gång.

För att få ut lite mer ved men också som en ny träningsform så gav jag mig idag på att släpa ut lite bränne ur skogen. Det finns en ganska rejäl hög med ek ungefär 500 meter hemifrån och den jag gav mig på idag. Min plan var att dra ut fyra stockar men jag var rätt trött redan efter den första så jag nöjde mig med två. Att släpa stockarna själv ger lite perspektiv på vilket fantastiskt jobb Pirana gör.Efter släpandet så gjorde jag upp en eld och grillade korv till lunch, sen blev det kaffe och en pipa innan ruskvädret slog till och jag begav mig av hemåt.

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

Google translate:

Arkiv
Länkar
WTF is Brexit?
Om Brexit, UK, GB och det Brittiska samväldet
The Pitti Peacock
Mr Porter gör en ironisk betraktelse av herrmodemässan Pitti Uomo.
Saoradh
För ett fritt och enat Irland - Nu!
Paul Smith
En intervju med en inspirerande människa och designer som gör snygga, bärbara kläder
Boxning
En rond som inspirerar mig – Ibland överträffar verkligheten Hollywood. Släng dig i väggen Rocky!
Blakemar Briars
Hur ett proffs gör en pipa
Aileen from Derry
Om vådan av att kliva in i fel bil
Gilla och dela
RSS
Följ via Email
Facebook
Google+
http://villblifrisk.com/sjalv-ar-baste-drang/
Twitter
INSTAGRAM